Deelnemen

PETITIE: ik ondersteun de burgeraudit van de Belgische schuld

Meer dan  9.000 mensen ondersteunen de burgeraudit in België, en jij?

De Belgische regering verantwoordt de afbraak van de openbare dienstverlening en de gedurende decennia opgebouwde solidariteitsmechanismen door te verwijzen naar de grote staatsschuld.

Als burger van dit land wil ik weten waar die schuld vandaan komt, hoe ze is samengesteld en of ze al dan niet legaal is.

Omdat ik denk dat :

  • De maatregelen van het ‘besparingsplan’, genomen door de regering ten nadele van de bevolking , niet rechtvaardig zijn.
  • Het besparingsbeleid geen oplossing biedt voor de crisis, integendeel, het de beste manier is om landen in de recessie te storten.
  • De economische en sociale crisis die de Europese volkeren treft, zijn oorsprong vindt in de bankencrisis, in de neoliberale politiek die gevoerd wordt et niet veroorzaakt is door een slecht beheer van de overheid.
  • De inkomsten van het kapitaal en de banken onvoldoende bijdragen en er sinds de crisis van 2008 hiervoor geen enkele effectieve oplossing is uitgewerkt geweest.
  • Een democratisch gecontroleerd, diepgaand en transparant onderzoek zou toelaten duidelijkheid te creëren in de Belgische schuld en te onderscheiden wat het deel is dat de bevolking echt moet terugbetalen.
  • De Belgische regering zijn boeken voor de bevolking moet opendoen.

Wegens al deze redenen, ga ik akkoord met een burgeraudit van de Belgische publieke schuld.

Ik ondersteun de burgers en de organisaties die het project van de burgeraudit dragen, opdat ze dit project met succes zouden uitvoeren en wens op de hoogte te worden gehouden van het concrete vervolg van dit initiatief.

 
* Champs obligatoires

Ik neem als burger/als organisatie deel aan de burgeraudit van de Belgische schuld

1. Door een lokale groep te vervoegen/op te richten

U vindt hier de lijst van de bestaande lokale groepen met hun contacten, alsook een concrete leidraad voor het opstarten van een burgeraudit. Als U hulp nodig hebt, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

2. Door met Uw organisatie ons platform ACiDe bij te treden 

U kunt aan uw organisatie voorstellen om ons platform bij te treden indien ze  met de oproep van 19 februari instemt.

3. Door zoveel mogelijk de informatie van ACiDe te verspreiden.

U kunt de activiteiten van ACiDe volgen via de newsletter of via de Facebook pagina, maar U kunt ook (en vooral) de informatie delen met uw directe omgeving. Aarzel ook niet om de video en de beschikbare brochure naar een maximum aantal personen te verspreiden.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *